pondelok 10. júna 2019

Hornonitrianske bane ako "Kazisvet" ?

Spoločnosť HBP a.s. od ochranárskych organizácii vraj dostali ocenenie ako Kazisvet.

Je to také milučké hlúpučké, je to zároveň jeden z bodov overených postupov väčšiny  zelených organizácii , ktoré sa ako obvykle uchyľujú k osvedčeným prostriedkom: očierňovaniu, démonizovaniu, klamaniu o "nepriateľoch", a zavádzaniu verejnosti jej masírovaním nepravdami, inak povedané radikalizácii. 

Samozrejme, podľa "ochranárov" nie je potrebné konkretizovať že ako konkrétne vlastne bane "kazia svet" To je predsa jasné a každý to vie - pravdepodobne už samotnou svojou existenciou kazíme vysnený zelený svet .
Preto treba vybratého "nepriateľa" démonizovať.



Démonizovanie je zaužívaná súčasť taktiky kampaní podľa kníh ideológov Greenpeacu - Ako vyhrávať kampane a tiež Pravidlá pre radikálov  kde sa píše o najlepších a overených metódach ako manipulovať s verejnou mienkou.

Postup je jednoduchý, a na jednoduchých ľudí stádneho typu väčšinou funguje
  •  vymysli si nejakú "krízu"
  • začni na ňu upozorňovať a rob to dovtedy, kým si to médiá nevšimnú
  • keď sa toho chytia médiá, vymysli "riešenie" domnelej "krízy",tak aby ťa nič nestála, a aby bola viac nerealizovateľná než realizovateľná, musí ale navonok dobre vypadať
  • dôkladne si vyber "nepriateľa" , obviň ho zo zodpovednosti za "krízu" a na všetky strany trús, že "nepriateľ" robí to čo robí,  z čistej zlovôle, preto že chce aby sa svet pokazil, a aktívne na to prispieva podplácaním zlosynov  
  • každého kto má aspoň trochu iný názor obviň v médiách, že ten je už "podplatený" Kazisvetom
  • opakuj útoky , očierňuj a démonizuj "nepriateľa" všade kde sa dá 
  • tlač na vládu cez manipulácie s verejnou mienkou, aby "Kazisveta" dodrbala
  • nakoniec si pripíš zásluhy na akýchkoľvek výsledkoch, najlepšie na tých, ku ktorým si absolútne nijako neprispel, a vyzvi svojich priaznivcov na financovanie ďalších "bojov za lepší svet" 
  • Skasíruj  dôverčivý"substrát", a prachy pošli na veliteľstvo do zahraničia. 
  • Opakuj celý postup, s nejakou inou "krízou" a iným vybratým "nepriateľom"    
To je klasický postup podľa ideológa Greenpeace a Priateľov Zeme.

Otázka ktorú si treba položiť znie:
Za čo bane dostali onálepkovanie #kazisvet ?



  • Za to že sú na Slovensku lídrom využívania nízkoteplotnej geotermálnej energie kombinovanej s vysokoteplotnou geotermálnou energiou, ktorá je takmer večná? 
  • Za to že vytvorili unikátny systém mokradí, nádrží a močiarov na Hornej Nitre, ktorý vrátil biodiverzitu vtákov, obojživelníkov hmyzu a bezstavovcov do stavu aký tu nebol hádam 200 rokov? 
  • Za to , že v banskej vode na Slovensku chovajú ročne tisíce ton kvalitného sumčeka s vysokým obsahom Omega 3 mastných kyselín čím zároveň znižujú závislosť Slovenska od koristníckeho rybolovu svetových morí a oceánov, pričom sú chované bez akýchkoľvek antibiotík a hormónov?
  • Za to, že pestujú paradajky na Slovensku, ktoré nepotrebujú pesticídy ani fungicídy a sú prakticky bio kvality dozreté na koreni, a pri ich pestovaní sa nepoužívajú fosílne palivá, ale obnoviteľné zdroje energie?
  • Pália bane uhlie, ktoré baníci v pote tvári dobývajú? 
  • Vlastnia alebo spoluvlastnia bane elektráreň Nováky?
Nie. 

# kazisvetom sú bane onálepkované za to, že si "dovoľujú" pokračovať vo viac ako 110 ročnej tradícii dobývania uhlia na Slovensku, a Greenpeace ako "líder" zelených a zároveň absolútny skutočný líder v klamaní a zavádzaní obyvateľstva si osobuje "právo" onálepkovať kokokoľvek za čokoľvek, lebo však oni sú tí dobrí, ktorí majú právo, vlastne povinnosť ukazovať na tých zlých. 

Slovenský podnik so slovenskými majiteľmi, platiaci dane, odvody, dane z nehnuteľností v desiatkach miliónov euro ročne na Slovensku, je beztrestne onálepkované organizáciami, ktoré majú svoje sídla v zahraničí, kam idú všetky ich vydrankané peniaze, a ktoré v skutočnosti okrem tlačových vyhlásení a robení rozruchu v médiách väčšinou nič konkrétne nerobia. Sú ako zelené kliešte, pricicané na environmentálnom povedomí ľudí, priživujú sa na strachu a pocitoch viny u ľudí, na strachu ktorý sami vyvolali a rozdúchavajú ho.

Keď sa im niekto vzoprie, tak čumia ako drevený terminátor na štiepkovačku, že čo si to ich "obeť" vlastne dovoľuje?!

Máme pre vás, zelených tajtrlíkov, všetkých jeden odkaz, ktorým budeme parafrázovať jeden známy český film :

"Zelení lumpenproletári všetkých krajín, vylížte si prdele, a konečne sa naučte robiť niečo poctivé ako normálni ľudia!"

Je samozrejme na Vás ako to urobíte, či si urobíte asslicking samostatne, alebo v pároch
Koho si vyberú tzv. "ochranári"  za # kazisvet-a nabudúce:
  • cementárne a vápenky?
  • huty a železiarne? 
  • benzínové autá? 
  • niečo iné, čo si zmyslia označiť ako "nepriateľa", napríklad Vašu babku za to, že dakde pod Poľanou si dovoľuje v zime kúriť poctivo kúpeným uhlím? 
Pohľad na postupy Greenpeace samotné a účinkovanie týchto zaužívaných postupov, plus  o tom, čo sa píše v návodoch podľa ktorých postupujú, sa dá nájsť tu: 

https://uloz.to/!0ZFgl0AwZSy8/preklad-prilohy-vplyv-knihy-ako-vyhrat-kampan-x-pdf



Všetky originály a preklady práce vysvetľujúcej  postupy a fungovanie kampaní radikálnych "ochranárskych hnutí" sú tu:

https://uloz.to/dem5eEasEjJ1M/greenpeace

Češi majú bohužiaľ pravdu, keď hovoria, že so zelenými radikálmi sa jednať nedá, rovnako ako s teroristami:

Zelená ideológia ako nové náboženstvo

Bežní ľudia majú odjakživa potrebu v niečo veriť. Veriť v niečo, čo je nad nimi,  v niečo večné, niečo čo bude rozhodovať o ich osude, nieč...