streda 19. júna 2019

Grínpiss s Priateľmi Zeme ako dupajúce mravce



Ťažisko práce ekologických organizácii je už desiatky rokov rovnaké, a stále je pre nich prvoradé.

Ak si myslíte že ťažiskom práce zelených aktivistov z veľkých ekologických organizácii je ochrana a záchrana prírody, mýlite sa.
Najdôležitejšia práca väčšiny takých organizácii je totiž práca na svoji PíÁr - Public Relations - alebo po slovensky práce na  Vzťahoch s verejnosťou.

Už dávno pochopili, že celý ich biznis založený na pyramídovom modeli je nutné podopierať neustálou prítomnosťou svojich "hovorcov v médiách" .
To posilňuje ich vonkajšie vnímanie verejnosťou a tiež klamlivý dojem , že to, čo hovoria, je pravda.

Moja stará mama hovorievala, keď nesúhlasila s mojim odlišným názorom: To musí byť pravda, lebo to aj v televízii hovorili, v novinách písali.
Verejno-oznamovacie prostriedky a sociálne siete sú dnes hlavným kolbišťom formovania názorov.

Že Greenpeace často v záujme honby za peniazmi prispievateľov účelovo klame, je všeobecne známe, boli pri klamstvách už prichytení veľakrát.

Teraz sa v záujme prisvojovania si zásluh hlásia k tomu, že to oni dosiahli časové ohraničenie podpory ťažby domáceho uhlia.

Blbosť - to že štátna podpora musí byť časovo ohraničená, vyplýva z legislatívy Európskej Komisie. Preto že štátna pomoc sa musí notifikovať - (povoľovať)- v orgánoch Európskej Komisie, uplatnili si jej orgány toto právo, keď vyhlásili že štátna pomoc na spaľovanie domáceho uhlia je v súlade s legislatívou EÚ.

Ak si dobre pamätáte, tak Priatelia zeme spolu s jedným poslancom SaS a paniami poslankyňami SaS do sveta vykrikovali, že štátna pomoc na využívanie domáceho uhlia na energetické účely je V ROZPORE s právom EÚ. Existuje o tom dostatok videonahrávok a tlačových vyhlásení ako SaS,  tak Priateľov Zeme

Keď prišla opačná oficiálna odpoveď od Európskej Komisie, že štátna pomoc je v súlade s právom EÚ , zrazu všetci otočili svoje vyhlásenia a začali vyhlasovať, že im vždy išlo o to, aby tam "bola nejaká časová hranica".
Blbosť, klamstvo.

Pochopiteľne, z kŕdľa supov krúžiacich nad savanou sa strmhlavo spustil sup najzelenejší a najradikálnejší - Grínpís, aby si prisvojil nejaké tie zásluhy, hoci v skutočnosti neurobili nič, s nikým vo vláde SR ani na EÚ nejednali, len hafkali spoza bezpečia plotov za rakúske peniaze.

Keď sa ide hovoriť o zásluhách, stoja aktivisti vo fronte vždy na popredných miestach. Že pritom klamú, to oni vedia, ale veria, že bežný človek si to ani nevšimne.

Tu máme oboch najuštekanejších orieškov spod mosta 

píšu: 

"Ak pán premiér dodrží slovo, potom sa Slovensko stane prvou krajinou V4, ktorá sa rozhodla skoncovať s výrobou elektriny z uhlia. Zároveň sa tak pridá k 21 štátom EÚ, ktoré požadujú dosiahnutie uhlíkovej neutrality do roku 2050. Toto je prelomová správa pre Slovensko. Je to prvý krok k tomu, aby sme zachovali rozmanitú a obývateľnú krajinu a dôstojný život pre súčasné a budúce generácie," uviedol kampanier Greenpeace Slovensko Radek Kubala.

Vyhlásenie pani prezidentky a pána premiéra ocenil aj Juraj Melichár z organizácie Priatelia Zeme-CEPA: "Je skvelé, že sa Slovensko pridalo k 21 krajinám, ktoré berú varovania vedcov vážne. Jasný klimatický cieľ nám tak môže pomôcť vytvoriť regióny, ktoré nie sú závislé od dovozu fosílnych palív zo zahraničia. Máme príležitosť ušetriť peniaze za energie zateplením budov či využívaním miestnych udržateľných obnoviteľných zdrojov energie na vlastnú spotrebu."

Obyvateľstvu ale zabudli povedať, že na Slovensku sa momentálne ťaží okolo 1,5 milióna ton hnedého uhlia, z čoho spálením vznikne asi 1,5 milióna ton CO2. 

To čo ako senilní pacienti s Alzheimerom zabudli zelení predstavitelia verejnosti povedať je to, že okrem domáceho vyťaženého uhlia sa na Slovensko každoročne dováža ešte 4,1 až 4,5 milióna ton čierneho uhlia z Poľska a Česka, a zhruba pol milióna ton hnedého uhlia z Česka.  
Spálením dovozového uhlia vo vysokých peciach a domácich kotloch vznikne približne 6,5 - 7 miliónov ton CO2, teda asi trojnásobok oxidu uhličitého , než toho množstva ktoré vznikne z domáceho uhlia

Ak by sa hoci aj okamžite zastavila ťažba a spaľovanie domáceho uhlia, aj tak bude ešte stále pokračovať spaľovanie dovozového uhlia čo sú tri štvrtiny produkovaného CO2 z pevných fosílnych palív.  
Slovensko vyrába ročne okolo 31 - 33 miliónov ton CO2 ročne. 

V linknutom článku píše grínpiss a priateľkovia zeme o možnom veľkom úspechu Slovenska. 

Nenápadne pritom podsúvajú klamlivý odkaz v rámci svojich PR Vzťahov s verejnosťou: "to sme my zariadili!" 

Zariadili veľké h_vno.

Ako v tom škôlkárskom bradatom vtipe: 
"Ide slon a mravec po drevenom moste, a mravec hrdo vyhlasuje: 
ALE  DUPOCEME, ČÓÓ?!!"   

V dnešnej dobe nie je dôležité kto dupoce, ale to, že mravec sa napchá do médii a vyhlási že to ON dupotal.  



Zelená ideológia ako nové náboženstvo

Bežní ľudia majú odjakživa potrebu v niečo veriť. Veriť v niečo, čo je nad nimi,  v niečo večné, niečo čo bude rozhodovať o ich osude, nieč...